Meny på Altona


Norges største vinbar - med kjøkken

Våre sommelierer hjelper deg til å finne perler i alle prisklasser som matcher vårt gode, norske kjøkken. Du er også velkommen bare for å nyte god vin og gode norske oster og skinker. Velkommen i våre 400 år gamle omgivelser.

Her er fristelsene i Altonas aktuelle meny (PDF). 

Les om Altona og vår sommelier Simon "Helt sjef i vinbaren"!

Bordbestilling

Benytt linken her på siden eller ring t 55 30 40 00. For bestillinger for grupper og lukkede selskaper, benytt gruppereservasjon, send epost til booking@augustin.no eller trykk her.


Åpent mandag-torsdag kl 17 - 24, fredag - lørdag kl 17 - 00.30. Kjøkkenet stenger kl 22.00 
Andre åpningstider for grupper på forespørsel.


FORRETTER

RØKT RØDSPETTE
med eple-ceviche, karse og eple sirup. Kr 109

OKSEHALESUPPE
med oksehaleterrin. Kr 109

LOKAL «PLANKE»
med chevre fra Haukeli, brie fra Ostegården på Krokeide, æraskinke, fenalår fra Brakstad, chiligelé og egenprodusert honning fra Grand Hotel Terminus. Kr 159FØLGENDE KAN OGSÅ TILBYS SOM HOVEDRETT

SVINEBURGER
med hjemmelaget BBQ saus, paprika, tomat, råstekte poteter. Kr 190

KYLLING CONFIT
med soyaglacé, tomatcassoulet, potet- og vårløkpuré, syltet vårløk. Kr 249

BIFF AV KALV
med bakt potet og urtesmør, sopp, løk, paprika og hjemmelaget okseglacé. Kr 279

SESAMPANERT LYR
med reddik, gulbet, chorizo og mandelpotet. Kr 229

SMØRDAMPET LYSING
med syltede og glaserte primører, haricots vert, soyasmør med kapers. Kr 259

DESSERTER

CAPPUCCINO-MOUSSE
med jordbær, kaffesirup og pistasjpulver. Kr 98

PECANPAI
med balsamicosorbet. Kr 98BARNEMENY

Halv porsjon og halv pris av rettene i menyen.


Topp vin og ekte matopplevelser!

  • Hyggelig og intimt i 400 år gamle, intime og rustikke omgivelser 

  • Koselig uteplass i bakgården

  • Vinbar med mer enn 1300 titler - Norges største vinutvalg for en vinbar

  • Norges nest største vinutvalg, kun Park Hotel Voss foran oss

  • Kåret til Bergens beste vinbar i 2012

  • Kåret til Bergen beste datested 2012

  • Sertifisert i Wine Spectator - eneste i Bergen - to glass 2013

  • Syv ulike lokaler for grupper

  • Les mer om Altonas 400 årige historie her: På historisk grunn.


Byens eneste i Wine Spectator

Altona er godkjent for årets sertifikat av Wine Spectator i den eksklusive klassen "to glass". Vi har fått "to glass" i 2009, 2010, 2011 2012, 2013 og 2014. Med en kjeller med mer enn 1300 utvalgte vintitler skulle du ha mulighet til å finne noe du liker.
Grupper og private selskaper 

La oss sjekke tilgjengelighet på dine aktuelle datoer og sende deg tilbud. Gi oss en melding på booking@augustin.no eller t. 55 30 40 00.

Se her for flotte selskapsmenyer fra kr 565

Se her for buffet og tapasmeny fra kr 295

Se her for champagne- eller vinsmaking fra kr 475


For avansert visning av våre selskapslokaler se her: BILDEARKIV 360


Koselig plass for uteservering og røkepause i bakgården

Ved Altona finner du en trivelig uteplass for servering og røkepauser med skultpur av Pål Vigeland, parasoller, varmelamper og ulltepper til de som fryser.

Skrivergaarden bankett inntil 75 personer

Skrivergaarden - max 70 personer i selskap

En særpreget moderne sal med en 400 år gammel mur med en flott speisaldesignet dør av trekunstneren Lillian Dahle. Plass til 70 personer i runde bankettbord, eget scenelys, lydanlegg, god takhøyde og godt ventilert, dekorert med tre malerier av Ole Jørgen Næss, tidligere festspillkunstner. Nye stoler nylig innkjøpt.

Altona vinbar, Skjenkestuen - max 32

Du finner ikke dens like. denne 400 år gamle kjelleren har unike, rustikke, historiske omgivelser, med original skifergulv fra 1600-tallet, bjelketak og kalkpussede vegger, stearinlys-stemning, lysekroner av kunstneren Katrine Berg. Maks 32 personer fordelt på på to langbord. Særpreget innredning i ny, skandinavisk design. Varmekabler i gulv og diskret, men effektiv ventilasjon sørger for komforten. Koselig uteservering der man også kan ta røkepauser under tak.

Altona,"Kapellet", max 14 personer

Et unikt og eksklusivt rom med rustikke, hvitkalkede murhvelvinger, lyssatt av Katrine Bergs glassmaleri og to spesiallagde lysestaker, samt utskåret dør i kirsebær av trekunstneren Lillian Dahle, perfekt for opp til 14 personer. Nye stoler med høy rygg nylig innkjøpt.

Risan, max 16 personer

Dette er et klassisk innredet lokale med en gedigen lysekrone fra den gamle bispegaarden som lå på Tveiterås, oppkalt etter maleren John Anton Risan, hvis to større arbeider preger lokalet, et nyoppusset og flott lokale for opp til 16 personer ved kongebord.

Brasserie No22 - max 102 personer

Vårt brasserier er moderne og rustikt innredet av Bølgen og Moi's interiørarkitekt, klassiske hvitmalte vegger, byens kanskje lengste sofa gjør at spisestedet er ypperlig for lag og grupper som vil ut og spise og sitte samlet, inntil 102 personer i samme selskap. Norske samtidskunstnere er rikelig representert: Kjetil Berge med tre objekter, Vidar Koksvik med glasslysekrone, samt tre krukker i skap, Gerhard Stolz med akvarell, Bård Breivik med skulptur på vegg, og sist, men ikke minst en spennende original tegning/akvarell ved Kjartan Slettmark. Hovedverket er likevel Rolf Aamots unike elektroniske malerier som er støpt i i tre buede glassmalerier.

Rødder - max 26 personer

Rødder er et moderne, klassisk selskapsrom med maleri av John Anton Risan, passer for E-bord, kongebord eller to til tre bankettbord, max 30 personer. Ny, vakker iltaliensk lysekrone, parkett, nye gardiner og stoler med høy rygg. Beliggende like ved garderobe/toalett. Kort vei til utendørs pauseareale for røkere.

Forum - max 40 personer

Forum er et moderne selskapslokale preget av malerier av John Anton Risan, samt et objekt/skulptur av Roaldkvam, grafikk av J. Hansen-Krohne, passer for inntil 50 personer (har dessverre ikke foto av bankettoppsett). Bildet yter ikke lokalet retteferdighet. Det blir ganske intimt og fint når vi klargjør det for hyggelig selskap, julebord, konfirmasjon osv. Vi kan dekke enten med runde bankettbord, langbord eller t-bord. Vi kan ha egen buffet i lokalet. Praktisk med egen garderobe og toaletter.

 

Altona - baren

Altonakjelleren består av seks ulike rom med plass til 100 mennesker tilsammen pluss et tilstøtende selskapslokale med plass til 80.

Altona - peisen

Rundt en gammel peis er det sitteplasser i sofa og stoler til 12-16 personer.

Koselig uteservering og plass for røkepauser i bakgården

Uteplass med skultpur av Pål Vigeland, parasoller, varmelamper og ulltepper til de som fryser.

Altona Vinbar - en del av Smak av Kysten!

De 37 spisestedene som byr på Smak av kysten, danner et kulinarisk nettverk. Kunnskapsutvikling innen sjømat er det bærende element i dette konseptet, og spisestedene har gjennomgått et omfattende kompetanseprogram for å tilby sine gjester de beste sjømatopplevelsene!

Med fokus på kvalitet, sesong, ernæring, menyutvikling og historiefortelling har bedriftene kvalifisert seg til å bære kvalitetsstempelet Smak av kysten.