Meny
Grå, dyp tallerken med kongekrabbe og tilbehør på et trebord.

Altona Vinbar & Kjøkken

På Altona hjelper våre sommelierer deg til å finne vinperler i alle prisklasser. Kom innom for å ta noen glass med vennegjengen. Eller kanskje en date med din utkårede? Den unike atmosfæren i 400 år gamle omgivelser er tilrettelagt mange ulike settinger og behov. På menyen finner du retter basert på råvarer som gjenspeiler kvalitet og god smak.

Kokker lager mat i kjøkken.

ÅPNINGSTIDER

Onsdag – lørdag: Kl 17:00 – 23:00
Kjøkkenet er åpent til Kl 22:00.

Altona kan også leies til ulike arrangement og lukkede selskap. Andre åpningstider for grupper på forespørsel.

Ønsker du mer info eller spørsmål? Send oss en e-post eller ring 55 30 40 00.

Brun tallerken med kjøtt og tilbehør i høstfarger.

SMAKFULLE RETTER OG VIN I TOPP KLASSE

Nyte kvalitetsvin til gode norske oster og skinker? Et bedre måltid med lokale råvarer med vinparing? Uansett hva du går for, så kan vi garantere ekte matopplevelser og topp vin på rekke og rad på Altona. Kjøkkenteamet har tatt utgangspunkt i de norske mattradisjonene og tryller frem de lekreste retter. Våre sommelierer hjelper deg å finne vinperler som passer perfekt. Med et utvalg på mer enn 1 000 titler har Altona Norges største vinutvalg for en vinbar.

Altona Vinbar med sittegrupper med røde stoler og eikebord.

UNIK ATMOSFÆRE I 400 ÅR GAMLE OMGIVELSER

I en av Bergens eldste skjenkestuer er det lavt under taket og kjelleren består av seks ulike rom, som tilsammen rommer inntil 100 personer. Omgivelsene er rustikke og i de snirklete gangene er det intime sittegrupper. I de to største rommene er det tak av bjelkekonstruksjoner, i de andre rommene er det murhvelvinger. Hos oss kan du finne rom for den gode, viktige praten i en behagelig lenestol ved peisen, eller delta på ujålete vinsmakinger og måltider med vennegjengen, familie og kolleger.

VERTSHUS ANNO 1614

Bergen var på 1600-tallet Norges største by med 10 000 innbyggere, og hadde ca. 400 skjenkestuer. Vertshuset og herberget Altona var blant de mest kjente av disse. Her bodde alle typer mennesker, alt fra håndverkere til rike byfolk. Stedet hadde byens mest prominente konsertsal og var arnestedet for både Musikkselskabet Harmonien, Det Dramatiske Selskab og Det Nyttige Selskab.

Mann sitter og leser avisen i bakgården til Altona vinbar.

KOSELIG UTEPLASS I BAKGRÅDEN

I bakgården er det en trivelig uteplass for servering med parasoller, varmelamper og ulltepper til de som skulle fryse. Plassen ligger skjermet til, som omkranser et kunstverk av Pål Vigeland.

Altona hovedlokale med sittegrupper og vinskap i enden.

SERTIFISERT I WINE SPECTATOR – ENESTE I BERGEN

Altona er sertifisert av Wine Spectator for sitt rikholdige utvalg av champagne og vin. Siden 2009 er har vi vært sertifisert i den eksklusive klassen «to glass». Med en kjeller med mer enn 1 000 titler, skal vi hjelpe deg å finne frem til vin som faller i god smak.

SMAK AV KYSTEN

Altona er utvalgt medlem av Smak av Kysten og vi legger vår stolthet i å tilby våre gjester sesongens aller beste råvarer fra den norske kysten. I løpet av de ulike sesongene vil du finne det beste fra havet på vår meny – vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstfest med skalldyr.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.