Altona Vinbar & Kjøkken

Unik atmosfære i 400 år gamle omgivelser.

Altonakjelleren består av seks ulike rom, som tilsammen rommer inntil 100 personer.

Den unike atmosfæren i 400 år gamle omgivelser er tilrettelagt mange ulike settinger og behov. Finn rom for den gode, viktige praten i en behagelig lenestol ved peisen, eller delta på ujålete vinsmakinger og måltider med venner, familie og kollegaer.

Uteplassen ligger skjermet, med parasoller og varmelamper, som omkranser et kunstverk av Pål Vigeland.

Vertshus anno 1614

Bergen var på 1600-tallet Norges største by med 10.000 innbyggere, og hadde ca 400 skjenkestuer. Vertshuset og herberget Altona var blant det best kjente av disse. Her bodde alle typer mennesker, håndverkere og rike byfolk. Stedet hadde byens mest prominente konsertsal og var arnestedet for både Musikkselskabet Harmonien, Det Dramatiske Selskab og Det Nyttige Selskab.

Bordbestilling

Benytt bestillingsknapp under eller ring t 55 30 40 00. Altona kan også leies til events og arrangementer. For bestillinger for grupper og lukkede selskaper send oss en forespørsel!

Åpent mandag–torsdag kl. 1700–2400, fredag–lørdag kl. 1700–0030. Kjøkkenet stenger kl. 2200 Andre åpningstider for grupper på forespørsel.

Norges største vinbar - med kjøkken

Våre sommelierer hjelper deg til å finne perler i alle prisklasser som matcher vårt gode, norske kjøkken. Du er også velkommen bare for å nyte god vin og gode norske oster og skinker. Velkommen i våre 400 år gamle omgivelser.

Topp vin og ekte matopplevelser!

  • Hyggelig og intimt i 400 år gamle, intime og rustikke omgivelser
  • Koselig uteplass i bakgården
  • Vinbar med mer enn 1300 titler - Norges største vinutvalg for en vinbar
  • Norges nest største vinutvalg, kun Park Hotel Voss foran oss
  • Kåret til Bergens beste vinbar i 2012
  • Kåret til Bergen beste datested 2012
  • Sertifisert i Wine Spectator - eneste i Bergen - to glass 2017
  • Syv ulike lokaler for grupper
  • Les mer om Altonas 400 årige historie her: På historisk grunn.

Byens eneste i Wine Spectator

Altona er godkjent for årets sertifikat av Wine Spectator i den eksklusive klassen "to glass". Vi har fått "to glass" siden 2009. Med en kjeller med mer enn 1300 utvalgte vintitler skulle du ha mulighet til å finne noe du liker.

Grupper og private selskaper

Bruk forespørselsskjema under, så kan vi undersøke tilgjengelighet på dine aktuelle datoer og sende deg tilbud.

Koselig plass for uteservering og røkepause i bakgården

Ved Altona finner du en trivelig uteplass for servering og røkepauser med skultpur av Pål Vigeland, parasoller, varmelamper og ulltepper til de som fryser.

Smak av Kysten

Smak av kysten danner et kulinarisk nettverk av utvalgte spisesteder, sjømatprodusenter, grossister, fiskemottak og fiskehandlere som representerer hele verdikjeden. Samlet bidrar nettverket til å utvikle mangfold og kvalitet av norsk sjømat på restauranter i hele Norge.

  • Kapasitet: 70

Vil du leie Altona Vinbar & Kjøkken til et arrangement?